Vi söker teknisk säljare!

Rocco OilNyheter, RoccoOil Sweden AB

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Rocco Oil Sweden har för avsikt att erbjuda dig anställning hos oss på sikt. Detta ger både dig och Rocco Oil Sweden en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur vi trivs med vårt samarbete.

Uppdragstiden blir en ömsesidig testperiod där du som konsult har samma trygghet som en anställd. För dig som är ny på arbetsmarknaden är konsultuppdrag ett bra sätt att testa olika uppdrag, knyta kontakter och bygga upp ett konkurrenskraftigt cv. Läs mer om vad det innebär att vara konsult på Bravuras hemsida.

 

Om företaget

ROCCO Oil Sweden AB revolutionerar svensk industris användning av industrioljor. Affärsidén bygger på en unik och hållbar teknik framtagen av svenska SKF samt en cirkulär affärsmodell som tillför företagets kunder betydande vinster ekonomiskt, miljö- och kvalitetsmässigt.

I samarbete med SKF RecondOil har ROCCO Oil Sweden i Ånge under 2022 installerat den första produktionsanläggningen i världen som bygger på den världsunika DST tekniken med kapacitet för återställning av upp till 2 500 m3 olja per år. Den olja som renas/regenereras av ROCCO Oil Sweden, minskar motsvarande mängd olja som företagen annars skickar till destruktion. För varje kilo olja som ROCCO Oil Sweden renar och återställer sparas upp till 3,8 kilo CO2. Detta är verifierat i en avancerad Life Cycle Analysis gjord av IVL.

Deras produktion, uppvärmning av lokaler och el som de använder är 100 % fossilfri. Till värme och produktion används industriell spillvärme. Företaget lägger stor vikt vid kvaliteten i deras tjänster och processer och är certifierad enligt ISO 9001.

Idag arbetar fem personer på ROCCO Oil Sweden i Ånge. Här får du möjlighet att delta i en tillväxtresa där ni tillsammans arbetar för en mer hållbar hantering av oljor från industrin. Som teknisk säljare utgår du från valfri ort och bearbetar kunder inom området Gävle och söderut.

Arbetsuppgifter

Som teknisk säljare är dina huvudsakliga uppgifter att skapa goda kundrelationer och presentera ROCCO Oil Sweden och dess miljövänliga erbjudande inom oljerening. Dina dagar består av införsäljande samtal till både befintliga och nya kunder där du sedan bokar in till digitala och fysiska möten. Du presenterar den tekniska processen och idén bakom oljereningen som innebär att industriföretag kan hålla sina klimatlöften och samtidigt göra besparingar då deras olja återanvänds cirkulärt. Du kommer att arbeta nära företagets partners som i dagsläget är SKF, BP Castrol och Quaker&Houghton. Tjänsten innebär resor i arbetet där dessa uppskattas till ca fem till åtta resdagar per månad men kan variera beroende på kundbehov. Arbetet innebär frihet under ansvar där du rapporterar via CRM-system. Du förväntas även genomföra omvärldsbevakning och prospektera för nya potentiella kunder. Det redan finns information om större koncerner som är fortsatt aktuella att bearbeta på olika orter.

 • Skapa långsiktiga kund- och partnerrelationer
 • Kundsamtal och kundmöten, såväl digitala som fysiska med industrikunder inom oljeindustrin
 • Upplysa kunder om ROCCO Oil Swedens hållbara och cirkulära erbjudande
 • Resor i arbetet för att besöka kunder
 • Prospektering och kundbevakning
 • Direktförsäljning av oljor från SKF och miljöoljor ifrån Quaker & Houghton

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område som marknad eller sälj, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet inom säljområdet
 • God svenska och engelska i tal och skrift
 • God dator och systemvana
 • B-körkort
 • Meriterande med säljerfarenhet från resande tjänst
 • Meriterande med erfarenhet från oljeindustrin

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna roll där vi ser att du som söker är en affärs- och miljömedveten person som självgående driver ditt arbete framåt. Du tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter och planerar dina dagar med hänsyn till företagets vision och kundtillgänglighet. Du trivs med att skapa nya kontakter och tar egna initiativ för att nå ut med ROCCO Oil Swedens erbjudande och anstränger dig för att skapa anpassade lösningar. Då verksamheten idag består av en sammansvetsad grupp är det av stor vikt att även du är en öppen person som trivs med teamwork och gärna utvecklar idéer i samråd med övriga inom företaget.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Valfri då du utgår från hemmet och reser inom området Gävle och söderut
Lön: Enligt överenskommelse
Övrigt: Resor förekommer i arbetet och uppskattas vara fem till åtta dagar i månaden.

Välkommen med din ansökan!