Elias Pettersson investerar i Rocco Oil

Rocco OilUncategorized

Ångefostrade NHL-spelaren Elias Pettersson och hans familj har valt att investera i företaget Rocco Oil Sweden, vars teknik för rening och återanvändning av industrioljor är världsunik.

– Det är fantastiskt att kunna hjälpa till att sätta lilla Ånge på kartan, särskilt när det handlar om en så miljövänlig satsning, säger Elias Pettersson.

Rocco Oil Sweden genomför just nu en nyemission för att etablera sin verksamhet i den gamla postterminalen i Ånge. Anläggningen blir den första i världen som kan återställa industrioljor till ursprungsskick, vilket gör att de kan återanvändas flera gånger.

– Vi är glada över att Elias Pettersson och hans familj har valt att delta i vår nyemission för att stötta verksamheten. Det är inte bara en investering i vårt företag, utan i hela Ånge kommun, där framgångssagan Elias Pettersson fick sin början, säger Anders Södergren, styrelseordförande i Rocco Oil Sweden.

När anläggningen är i bruk kommer den bidra till att minska koldioxidutsläppen med 9 000 ton per år.

– Jag tycker att det är häftigt att Ånge blir först i världen med en sån här teknik, säger Elias Pettersson.

Företagets teknik för att återställa och återanvända industrioljor är svenskutvecklad och patenterad. Rocco Oil Sweden beräknar att verksamheten kommer att vara igång i höst.