Vi revolutionerar svensk industris
användning av industrioljor

För högre kvalitet, bättre ekonomi och en hållbar framtid

ROCCO Oil Sweden AB revolutionerar svensk industris användning av industrioljor. Affärsidén bygger på en unik och hållbar teknik samt en cirkulär affärsmodell som tillför företagets kunder betydande vinster. Ekonomiskt, miljö- och kvalitetsmässigt.

I samarbete med SKF RecondOil etablerar ROCCO Oil Sweden den första produktionsanläggningen i Sverige centralt i Ånge med kapacitet för återställning av mer än 3 000 m3 olja per år.

Huvudinvesterare i företaget är de professionella ishockeyspelarna Emil och Elias Pettersson med familj och vänner. De ser etableringen av ROCCO Oil Sweden i Ånge som ett värdefullt tillskott för kommunens utveckling. Familjen Pettersson representeras av pappa Torbjörn Pettersson i sin roll som verkställande direktör och styrelseledamot. Torbjörns erfarenheter från fastighetsutveckling kommer väl till användning när vi nu etablerar nya produktionsenheter i Sverige.

Företagets styrelse och organisation har specialistkompetens inom energioptimering, hållbara produktionslösningar, affärsutveckling, marknad och affärsjuridik.

Bo Berglund är styrelseordförande i bolaget. Han är också näringslivsutvecklare samt även konsult inom affärs- och organisationsutveckling. Han hade tidigare uppdraget som vd för AB Elkapsling som är en del av Lagercrantz Group AB. Tidigare har Bo haft ledande positioner inom AkzoNobel, Permascand, Posten Logistik samt Fuji Film. Han har ansvarat för projekt inom teknik-, affärs- och övergripande bolagsutveckling.

Hans Lejdebring är styrelseledamot samt marknads- och säljansvarig för ROCCO Oil Sweden med mångårig erfarenhet av internationell produktetablering i Europa. Tidigare IBM, Micromuse, SevOne och Toyota Industries. Sara Lejdebring är styrelsesuppleant och driver Saras B&B i Gubbyn, Erikslund.

Nils-Erik Jonasson är styrelsesuppleant och delägare med specialistkompetens inom energioptimering. Nils-Erik har under många år arbetat nära det företag som har utvecklat DST-tekniken. Idag driver han och hans fru Carina Jonasson det Ångebaserade företaget Recond Concept som utför uppdrag över hela världen och där miljön är den stora vinnaren vid användning av deras teknik.

I styrelsen sitter också Carl Robert Hansson. Carl Robert arbetar som konsult inom management och affärsjuridik. Tidigare var han bolagsjurist, affärsutvecklare, divisionschef och VD i olika bolag inom Akzo Nobel-koncernen, bland annat vd för Permascand i Ljungaverk. Carl Robert har mycket lång erfarenhet av försäljning av kemikalier, fabriksanläggningar och av internationella licensaffärer både som jurist och affärsansvarig.

Pelle Berglund är styrelsesuppleant och har sitt dagliga arbete som affärsutvecklare på det regionala inkubatorföretaget Bizmaker. Pelle har sin grund som civilekonom och har arbetat som konsult med organisations- och affärsutveckling i mer än 20 år inom ett stort antal branscher.