Låt oss öka livslängden på din olja

Rocco OilRoccoOil Sweden AB

En fossil olja är en nettobidragsgivare till utsläppen av CO2 oavsett hur man räknar. Inom vissa områden är den fortfarande nödvändig, men det finns möjlighet till förbättringar redan idag! Dra nytta av den nya reningstekniken för att förlänga livslängden på de oljor som inte går att ersätta med förnyelsebara alternativ än. På så sätt minskar du CO2-utsläppen på riktigt.

Vad betyder det att ha en ”koldioxidneutral” produkt? Och löser det verkligen utmaningen med omställningen till en fossilfri värld? Vi ser varje dag företag som tävlar om att vara det grönaste av de grönaste i världen, och det är bra. Men om vi tittar lite närmare på påståenden om ”koldioxidneutrala” produkter och tillverkningsprocesser så ser vi ganska snart sprickor i den fasaden.

Den största boven av dem alla när det gäller utsläppen av C02 är fossila oljor och bränslen och detta oavsett vad en del bolag påstår om sina ”koldioxidneutrala” produkter. En fossil olja är en nettobidragsgivare till utsläppen av CO2 oavsett hur man räknar. Hur många utsläppsrätter man än köper och hur många träd man än planterar så är en fossil olja ett problem. Den som påstår något annat kan kallas mycket, men absolut inte en sanningssägare.

Vi på ROCCO Oil Sweden menar att det inte är en enkel ekvation att lösa och det kommer inte att vara en smärtfri process. Men det finns åtgärder att sätta in idag som omedelbart reducerar utsläppen av CO2 i stor skala. Varför gör man inte det då? Varför fattar man inte besluten? Anledningarna är många, men oftast beror det på ekonomi och en känsla av osäkerhet. Fungerar alternativet? Hur mycket kommer det att kosta? Men den allra viktigaste frågan att ställa är denna: Vad händer om vi inte agerar?

Inom många användningsområden är det ännu inte möjligt att byta ut alla fossila oljor mot något alternativ, men möjligheten att göra det utökas hela tiden. Så vad kan vi göra så länge?

Svaret är enkelt: Förläng livslängden på din fossila olja så länge som det bara är möjligt. Använd olja behöver inte längre vara ett avfall. Den går att rena och i många fall återställa helt till nyskick.

Tekniken finns här och nu. ROCCO Oil Sweden i Ånge har den första stora fristående fabriken i världen som kan göra detta. Tekniken DST (Double Separation Technology) från svenska SKF gör skillnad. Låt oss analysera din industriolja och göra en bedömning av möjligheten att öka livslängden på din olja. Vi kan genom det förlänga funktionen avsevärt – i vissa fall med många år. Varför inte ta beslutet idag?

 

Hans Lejdebring
Marknads & Försäljningschef, ROCCO Oil Sweden AB
hans.lejdebring@roccosweden.se
+46 (0)70 606 99 54