ROCCO Oil Sweden har utsetts till exklusiv distributör av Quaker Houghtons EAL-vätskor för Skog och Anläggning

frostingUncategorized

ROCCO Oil Sweden AB har av Quaker Houghton utsetts till distributör i Sverige för sortimentet av deras EAL (Environmental Adapted Lubricants) under varumärket Binol för Skog & Anläggnings-segmentet

 – Framtiden för användningen av hydraul- och smörjoljor inom industrin ligger i förnybara produkter säger Bo Berglund, styrelseordförande i ROCCO Oil Sweden.

ROCCO Oil Sweden har tidigare investerat i en världsunik anläggning för återställa industrioljor till dess ursprungsskick, vilket gör att de kan återanvändas flera gånger.

– Vår affär med att kunna återställa klassiska mineraloljor har vi nu lyckats att komplettera med några av världens främsta produkter inom EAL  från Quaker Houghton, säger Bo Berglund.

Utvecklingen av EAL är på stark frammarsch och har idag bättre egenskaper än traditionella mineraloljor inom flera användningsområden. Biooljor produceras ofta med en bas av högkvalitativa vegetabiliska oljor och är snabbt nedbrytbara om de kommer ut i miljön.

– Det är en stor efterfrågan från marknaden efter högkvalitativa EAL och lagstiftarna kommer att driva på denna omställning till förnyelsebara oljor, säger Hans Lejdebring, Marknads- och Försäljningschef ROCCO Oil Sweden.

– En perfekt match mellan två organisationer som kommer i rätt tid och som båda har ett absolut miljöfokus, säger Magnus Jörsmo, Commercial Director North EMEA på Quaker Houghton. Vi värdesätter verkligen det driv och kunskap som ROCCO Oil Sweden på kort tid har byggt upp och ser fram mot att utveckla den svenska marknaden för dessa produkter tillsammans med dem fortsätter Magnus Jörsmo.

 

Kontakt

Hans Lejdebring
Marknads & Försäljningschef, ROCCO Oil Sweden AB
+46 (0)70 606 99 54

hans.lejdebring@roccosweden.se

Magnus Jörsmo
Commercial Director, North EMEA
+46 (0)73 973 5828

magnus.jorsmo@quakerhoughton.com