Stockholm Exergi först ut med ROCCO Oil Swedens unika återställning av industrioljor

Rocco OilNyheter, Pressrelease

Det Ångebaserade företaget ROCCO Oil Sweden AB har av Stockholm Exergi utvalts till att få pröva sin olja skarpt i en av kuggväxlarna för att utvärderas gällande att minska CO2-footprint för användning av industrioljor

Detta ligger ju så rätt i tiden. Intressant är att även hydraul- och smörjoljor inom industrin går att återställa säger Peter Karlsson, Tribolog- och smörjmedelsexpert hos Stockholm Exergi.

ROCCO Oil Sweden har tidigare investerat i en världsunik anläggning för återställa industrioljor till dess ursprungsskick, vilket gör att de kan återanvändas flera gånger.

Stockholm Exergi väljer nu, att som det första företaget i Sverige, med att välkomna ROCCO Oil Swedens uppfinningsrikedom gällande återanvändning av industrioljor. Vi gillar att ligga i framkant gällande det systematiska miljöarbetet även i smörjmedelsfrågor och med hjälp av det senaste inom forskningen. Det skapar en nyfikenhet, säger Peter Karlsson, Tribolog på Stockholm Exergi.

Nu är industrin i stor skala i redo att ta denna typ av beslut för att minska CO2-footprint och vi hälsar Stockholm Exergi varmt välkomna att pröva detta arbetssätt säger Hans Lejdebring, Marknads- och Försäljningschef ROCCO Oil Sweden.

Kontakt:

Peter Karlsson
Tribolog-Ingenjör, Förebyggande Underhåll, Stockholmexergi AB
peter.o.karlsson@stockholmexergi.se
+46 (0)72 202 64 27

 

Hans Lejdebring
Marknads & Försäljningschef, ROCCO Oil Sweden AB
hans.lejdebring@roccosweden.se
+46 (0)70 606 99 54

 

Om Stockholm Exergi
Stockholm Exergi är ett lokalt energibolag som producerar fjärrvärme, fjärrkyla och elektricitet. Företaget ägs till lika delar av Fortum och Stockholms kommun. Företaget levererar värme och kyla till cirka 10 000 kunder och via dem till en stor del av de som bor och verkar i Stockholmsregionen
https://www.stockholmexergi.se/